panelarrow

SL Books

Engelska böcker i fokus

Så fixar du en mysig läshörna

Att ha en speciell plats där man ägnar sig åt sin läsning är något som många drömmer om. Men de flesta läser ändå i soffan eller i sängen.

Det är för att många tänker att det krävs mycket för att läshörnan ska bli lika mysig som på sociala medier. Men faktum är att du inte behöver särskilt mycket för att skapa mysig läshörna. I det här inlägget får du veta mer om hur du kan gå tillväga för att fixa en läshörna.

Bekvämt

Till att börja med behöver du hitta en fåtölj eller en soffa som är bekväm att sitta i. Om din sittplats inte är bekväm kommer du inte vilja sitta där lika mycket som du tänkt dig. Dessutom kan det störa din läsning. Därför ska du prova att sitta i fåtöljen eller soffan innan du köper hem den.

Inredning

Nästa steg för att fixa en riktigt bra läshörna är inredningen. Det finns massor av passande inredning. Några exempel på inredningsdetaljer som lämpar sig bra för läshörnor är doftljus, ljuslyktor, växter, kuddar, filtar och en matta. Du kan hitta något online eller i fysiska butiker. Men det viktigaste för att du ska kunna läsa är bra belysning.Välj stark belysning till läshörnan.