panelarrow

SL Books

Engelska böcker i fokus

Pokerböcker

246754-poker-gameBöcker finns inom alla möjliga ämnen, vissa är menad för nöjes skull andra informerar och en del till och med debatterar eller argumenterar kring något. När man tacklar ett nytt ämne kan det alltid vara bra att få insikt från dem som är bekant med fältet och kan berätta vad man absolut bör lära sig och i vilken ordning. Fokusen för denna artikel kommer att vara poker och de viktigaste böckerna som har skrivits om spelet, de är inte placerade i någon specifik ordning.

The Theory of Poker

1994 skrev pokerspelaren och författaren David Sklansky en bok som skulle förklara allt det som skulle kunna ses som grundläggande för spelet på ett sätt som inte ämnade att tilltala specifikt nybörjare eller seriösa spelare av spelet. Istället ville Sklansky att boken skulle vara allt man behövde veta innan man formulerade sina egna strategier och taktiker. Boken anses av många att vara ett av det viktigaste, om inte den klart viktigaste, boken som har skrivits i ämnet poker. Den finns att köpa här.

Super/System: A Course in Power Poker

Mannen bakom denna bok är ingen annan än pokerlegenden Doyle Brunson, den kom även ut med en alternativ titel: How I Won One Million Dollars Playing Poker. Super/System. Denna bok innehåller inte bara Brunsons personliga strategi utan även berättelser från hans tid som pokerspelare. Boken är därför längre än många andra man hittar inom detta ämne med hela 600 sidor och trots sitt höga pris, vilket var 100 dollar när den föst kom ut i slutet på 1970-talet, sålde den stadigt under tre årtionden.

Harrington on Hold’em

Pokerpoffset och 1995s världsmästare Dan Harrington är mannen bakom denna bok, som är den bäst säljande pokerboken någonsin med över 300 000 sålda exemplar, något som uppnåddes i första halvan av 2014. Harrington on Hold’em kom dessutom ut när intresset för poker var väldigt högt och en hel del personer spelade poker på nätet, så det var inte bara en bra bok, den gavs också ut i precis rätt tid.